Advertentie

Naoko Abe

beschrijving bewerken


Naoko Abe was lange tijd als politiek redacteur verbonden aan de grote Japanse krant Mainichi Shimbun. Sinds ze in 2001 met haar Britse echtgenoot en hun twee zoons naar Londen verhuisde, werkt ze als zelfstandig schrijfster en publiceerde ze vijf boeken. Met haar biografie van Collingwood Ingram , uitgebracht in 2016 in het Japans, won ze de prestigieuze Nihon Essayist Club Award.

 Zoals bij veel van haar landgenoten waren veel sleutelmomenten van het leven verbonden met de bloeitijd van de kersen. Haar fotoalbum getuigde ervan. Tijdens research voor een column stuitte ze op de figuur van Collingwood Ingram en zijn verdiensten voor de sierkers. Nota bene de passie van een Brit had veel soorten van uitsterven weten te redden.

Voor lezers buiten Japan heeft ze er een ander boek van gemaakt. Ze voegde de historische en culturele context toe die bij de lezers in eigen land niet of minder hoefde te worden uitgelegd. De Engelstalige versie ‘The Sakura Obsession: The Incredible Story of the Plant Hunter Who Saved Japan's Cherry Blossoms’ , is nu uitgebracht in het Nederlands als ‘Sakura’. Vertaald door Fred Hendriks.

Laatste bewerking door Marina op 13/09/2020
Auteursfoto: Foto website uitg. Thomas Rap
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken