Natsuo Kirino

Spots 4 beschrijving bewerken

Natsuo Kirino (Kanazawa, Japan, 1951) wordt gezien als de beste misdaadauteur van Japan. Ze groeide op in een architectengezin en woonde daardoor in diverse grote steden in Japan. Ze studeerde rechten en belandde in allerlei baantjes. Pas na de geboorte van haar dochter begon Kirino met schrijven. In 1993 maakte ze haar thrillerdebuut met Kao ni furikakeru ame  (Rain falling on my face), de start van een serie met de vrouwelijke detective Milo.

Met Out  (1997), naar het Nederlands vertaald als De nachtploeg, brak ze pas echt door. Het boek werd meermalen bekroond en kreeg zelfs de Mystery Writers of Japan Award, de hoogste Japanse literatuurprijs. Zeven jaar later werd Out  genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award 2004. Kirino heeft inmiddels een flink aantal boeken en enkele verhalenbundels gepubliceerd. Een klein deel van haar werk verscheen in Nederlandse vertaling, waaronder de psychologische misdaadroman Echte wereld  (Real world, 2003).

Veel van haar boeken, ook die van de succesvolle Milo-serie, zijn tot film bewerkt.

Nieuwste boek

Door lezers

Open je eigen leesclub / Leesclubdiscussie | De Nachtploeg
31 januari 2021 1045 reacties
Open je eigen leesclub / Leesclubcafé | De Nachtploeg
31 januari 2021 269 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken