Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Nina Verheij Auteur

Hebban-auteur


49 lezers volgen deze auteur

Nina Verheij

Ik ben een Hillegomse Haarlemse uit het bouwjaar 1984 met een zwak voor poffertjes en mijn kat Emmy. Mijn eerste iets serieuzere schrijfinspanning als kind was een verhaal over katjes die uit een cake werden geboren. Dat creatieve meesterwerk (ahem) heeft nog een aantal jaren in de bibliotheek van mijn basisschool gelegen, nadat ik het hun cadeau had gedaan toen ik klaar was met groep 8. Rond die tijd schreef ik bovendien mijn eerste thriller: ‘Een graf zonder naam’. Hierin hadden alle hoofdpersonen namen van Power Rangers. Het zal niemand verbazen dat mijn favoriete series om te lezen op dat moment Kippenvel, Fear Street en de blauwe Thriller-boekjes waren. Na het vwo besloot ik de studie Nederlandse taal en cultuur te volgen aan de Universiteit Leiden. Een keuze waarvan ik geen seconde spijt heb gehad. Als kers op de taart wist ik mijn Master Taalbeheersing cum laude af te ronden. Helaas kwam het fictieschrijven vanaf die tijd wel op een steeds lager pitje te staan. Ook tijdens mijn 8,5 jaar in de online marketing-wereld schoot het met schrijven niet zo op. Daarom besloot ik eind 2016 het roer om te gooien. Ik wilde mijn passie voor het geschreven woord weer serieus nemen. Tijdens mijn rondreis van 2,5 maand door Australië toverde ik de beginselen van mijn romantische drama ‘De andere kant’ om tot de whodunit ‘Fatale keuzes‘. Mede dankzij een opleiding aan de Schrijversacademie en mijn deelname aan de National Novel Writing Month (50.000 woorden in 30 dagen) vond ik mijn plezier in fictieschrijven terug. Ik was zo blij dat ik deze positieve ervaring graag met zoveel mogelijk vastgelopen verhalenvertellers wilde delen, zodat ook zij weer zouden zien hoeveel voldoening schrijven eigenlijk geeft. Sinds begin 2019 ben ik daarom de trotse eigenaar van BackWords, de naam waaronder ik de online schrijfcursus 'Creatief schrijven' en een 52 weken schrijfchallenge aanbied. Bij mijn BackWords-community op Facebook sluiten zich iedere dag nieuwe (aspirant)schrijvers aan. Ook hebben al meer dan 2.700 Nederlanders en Vlamingen mijn gratis 7-daagse #WieSchrijftDieBlijft-challenge gevolgd, in een poging weer op gang te komen met schrijven. Ik woon sinds 2011 in Haarlem. Naast eigenaar van BackWords ben ik freelance online marketeer en corrector.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Nina Verheij