Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Onno-Sven Tromp Auteur

Hebban-auteur


37 lezers volgen deze auteur

Onno-Sven Tromp

Artikelen 1

Onno-Sven Tromp (1967) is sonnettendichter, romanticus en wereldburger. Hij is dichter en dromer, doler en denker. Hij studeert econometrie en schrijft als milieukundige zijn proefschrift. Tegelijkertijd is hij een hartstochtelijke lezer en vallen zijn gedichten voor het eerst in de prijzen. Hij besluit de wetenschap te laten voor wat het is en zich te wijden aan de letteren. Een paar jaar werkt hij als redacteur en leeft hij zich verder uit in de poëzie. Hij publiceert bundels met sonnetten, zijn poëzie raakt verzeild in bloemlezingen en hij verdient nominaties en prijzen. In zijn gidsen over A.F.Th. van der Heijden en J.J. Voskuil biedt hij liefhebbers wandelroutes door het werk en leven van deze Amsterdamse schrijvers . Ook verschijnen er van zijn hand een haikubundel en een filosofisch boekje met tips voor een flexibel leven. Met een rugzak trekt hij door Azië, samen met zijn geliefde. Later brengt haar werk hem vier jaar in Afrika. Eerst twee jaar in Tanzania, nog zonder kinderen, en later twee jaar met kinderen in Oeganda. Hij reist rond en leert Swahili. Zijn ervaringen en opbloeiende fascinatie voor het Afrikaanse continent verwerkt hij in zijn roman Fantoomregen, die verschijnt in 2017. Onno-Sven Tromp woont in Amsterdam, is getrouwd en heeft een dochter en zoon.

Nieuwste boek

Ze was in alle vroegte opgestaan - Onno-Sven Tromp Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Onno-Sven Tromp

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Onno-Sven Tromp


Challenges

2016

(116%)

2017

(102%)

2018

(118%)

2019

(126%)

2020

(110%)

2021

(114%)

2022

(106%)

2023

(109%)

2024

(84%)