Advertentie

Natuurlijk hou ik van Amsterdam

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Waar rekent Harry Mulisch af met een stalker die hem al jaren lastigvalt? Waar bevindt zich een gevelsteen uit Mulisch’ bestseller 'De aanslag'? Waar laat Mulisch zich gelden als geëngageerd en activistisch schrijver?
Waar steelt Mulisch met hulp van zijn vader kolen in de hongerwinter van 1945? Waar doet zowel Mulisch zelf als Max Delius in 'De ontdekking van de hemel' navraag naar het oorlogsverleden van zijn vader?
Waar komt Mulisch bijeen met zijn legendarische vriendengroep De Herenclub? Van welke brasserie dreigt hij de naam uit zijn boek te schrappen, wanneer hij er een keer ‘smerig’ gegeten heeft?

Met dit boekje in de hand kun je zelf gaan wandelen langs locaties uit Mulisch’ werk en leven. Maar je kunt de routes ook volgen vanuit je luie stoel. Mulisch wordt wel de kosmopoliet, Sarte, minstreel, Zonnekoning, Don Juan of Goethe van het Leidseplein genoemd. Meer dan vijftig jaar woont hij daar om de hoek en natuurlijk laat hij er zijn sporen na. De eerste wandeling in deze gids gaat langs bekende plekken rond het Leidseplein, maar ook langs minder bekende locaties in de Amsterdamse binnenstad, tot aan de Amstel. De tweede wandeling loopt rond het Museumplein.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
10 maart 2021
Laatste editie
10 maart 2021
ISBN
9789464189438


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Natuurlijk hou ik van Amsterdam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.