Pat Craenbroek

Artikelen 1 Spots 6 beschrijving bewerken

Pat Craenbroek (1966) wist met haar origineel, beklijvend debuut Uitgebroed (2018) de thrillerwereld te veroveren. Ze ontving enkel positieve recensies en werd maar liefst vijf keer genomineerd voor een prijs (Lang Zullen We Lezen, Thrillers and More, Thrillzone, Vrouwenthrillers en de Indie-Award voor beste debuut).
Onder de auteursnaam Pat Craenbroek schuilt een arts die er een carrière in de gerechtelijke geneeskunde en nadien in het zakenleven opzitten heeft. Opgeleid door Prof. Herman Van de Voorde, een icoon van de forensische geneeskunde, is zij betrokken geweest bij heel wat moord- en daaropvolgende assisenzaken.
Het ‘afstappen’ bij de ‘plaats delict’, de lijkschouwingen, het zoeken naar de waarheid, het opgeroepen worden als expert in assisenzaken: het is een deel van haar dagelijks leven geweest. Haar kennis over leven en dood vertaalde zich in Uitgebroed.

Pat Craenbroek woont in Vlaanderen, maar heeft tijdens haar jeugd heel wat tijd in het buitenland doorgebracht. Dit vertaalt zich in een uitermate realistische beschrijving van locaties en de omgeving, wat voor heel wat lezers een punt van herkenning kan vormen.
Uitgebroed is een opmerkelijk debuut en staat garant voor spanning, onverwachte wendingen en een intrigerende plot, een debuut dat veelbelovend is voor de toekomst.

Laatste bewerking door Marieke Scheers op 09/09/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Het oneeuwige leven van David R. - Pat Craenbroek Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Pat Craenbroek

Gastcolumn door Pat Craenbroek
26 juni 2018 5 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Uitgekookt Café
20 januari 2021 278 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken