Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tom Rob Smith

Artikelen 3 Spots 1

Tom Rob Smith (London, 1979) is een Engelse auteur en tevens film- en tv-scenarioschrijver. Hij is de zoon van een Zweedse moeder en een Engelse vader. In 2001 voltooide hij zijn studie Engelse letterkunde aan de Universiteit van Cambridge en ontving een Harper-Wood Studentship voor poetry & literature. Daarna verbleef hij een jaar in Italie om zijn opleiding creative writing aan de Parvin University af te maken.

In 2009 schrijft Smith zijn thrillerdebuut Child 44  (Kind 44), over seriemoordenaar Andrej Tsjikatilo in het Rusland van Jozef Stalin in 1953. Het is de start van een zeer succesvolle trilogie, met officier van de Russische geheime dienst Leo Demidov in de hoofdrol. Deel twee The secret speech  (Kolyma) verschijnt in 2009, gevolgd door Agent 6  (Agent 6) in 2011.

Child 44 werd bekroond met de CWA Ian Fleming Steel Dagger, een jaarlijkse prijs van de British Crime Writers' Association  voor beste thriller van het jaar. De bioscoopverfilming door regisseur Daniel Espinosa werd gepland voor 2015, met Gary Oldman en Noomi Rapace in de hoofdrollen.

In 2014 slaat Smith met The farm  (De boerderij ) een nieuwe weg in. De psychologische thriller is deels gebaseerd op het leven van Smith en zijn ervaringen met zijn moeder die leed aan een inmiddels genezen psychose. The Guardian beoordeelde het boek als de beste roman die Smith tot dusver had afgeleverd. 

Nieuwste boek

Door lezers

Readers / Late to the Party: Child 44
13 juni 2019 15 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken