Advertentie

Tom Wright

beschrijving bewerken

De Amerikaanse schrijver Tom Wright (geboren en getogen in Texas) is ook forensisch psychotherapeut en door dit beroep een veelgevraagde getuige-deskundige in rechtszaken. Daarnaast is hij ook schilder en beeldhouwer.

Zijn literaire thriller Wat de zomer niet overleeft  (What dies in summer, 2012) was zijn veelgeprezen debuut. Hij baseerde zijn spannende coming-of-age thriller deels op de zomers die hij als kind bij zijn grootmoeder doorbracht, zoals zijn hoofdpersonage Biscuit dat in het boek doet. Wrights overleden neef inspireerde hem tot het gecreëerde karakter van het nichtje L.A.  Zelf noemde Wright zijn debuut een licht fictieve, autobiografische roman, maar geen autobiografie. 

Wat de zomer niet overleeft  verscheen in negen landen en werd genomineerd voor de Crime Writers' Association Silver Dagger. Ook belandde het op de shortlist van de CWA New Blood Dagger.  
In 2014 schreef Wright zijn tweede literaire thriller Blackbird, naar het Nederlands vertaald als 
Merel, met daarin de inmiddels volwassen Biscuit en L.A.

 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken