Advertentie

V.S. Naipaul

Newsroom 1 Spots 2 beschrijving bewerken

Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul (Chaguanas (Trinidad en Tobago), 17 augustus 1932), beter bekend als V.S. Naipaul, is een Brits schrijver. Hij werd geboren in Trinidad. Zijn ouders kwamen vanuit India naar Trinidad om daar te werken. Na zijn geboorte woonde hij bij zijn moeders familie, en leerde pas op zesjarige leeftijd zijn vader kennen, die als journalist voor de Trinidad Guardian aan het werk was. Het verhaal van zijn jeugd en van zijn vader werd door Naipaul verwerkt in zijn boek Een huis voor meneer Biswas. 

In 1950 kreeg hij een beurs voor een studie aan de universiteit in Oxford, Engeland, en na zijn studie werkte hij een aantal jaren als freelance journalist voor de BBC, maar al snel wijdde hij zich volledig aan het schrijven van boeken. 

Naast zijn romans is Naipaul bekend om zijn reisverhalen die spelen in onder andere India, Zaïre, Oeganda, Iran, Pakistan en Indonesië. 

In 2008 verscheen er een geautoriseerde biografie van de hand van Patrick French, genaamd "The World is What it Is".

Bron: Wikipedia

Nieuwste boek

Het raadsel van de aankomst - V.S. Naipaul Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Readers Café / De Golden Man Booker Prize
11 juni 2018 23 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken