Wim Huijser

beschrijving bewerken

Wim Huijser (1960) is hoofdredacteur, consultant en auteur voor verschillende uitgevers. Over het het bladenvak schreef hij in 1995 Bladenmakers en makers van bladen (Walburg Pers). Daarnaast is hij de biograaf van de Dordtse schrijver, dichter, vertaler, essayist C. Buddingh’ (1918-1985). Bij Walburg Pers publiceerde hij Een stad is een boek - het Dordrecht van C. Buddingh’ (1997) en C. Buddingh’ - een mens in de tijd(2001). Voor De Bezige Bij stelde hij in 2003 de bundel Alle gorgerijmen samen. Martin Ros introduceerde hem in datzelfde jaar bij Uitgeverij Aspekt, waar hij behalve over Buddingh’ over verschillende andere onderwerpen publiceerde:

In 2009 verscheen de eerste uitgave van het jaarboek: Britain, waarover hij samen met Perry Pierik de redactie voert.

Samen met Peter de Roos - met wie hij in 2004 ook het Buddingh’ Genootschap oprichtte - voert Wim Huijser de redactie over de reeksBuddingh’ Cahiers. Wim is getrouwd met Marianne en woont op landgoed De Mellard in het Betuwse Valburg.

Nieuwste boek

Twee soorten adem - Wim Huijser John Schoorl Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken