Advertentie
Aantekeningen van een hulpweigeraar

Aantekeningen van een hulpweigeraar

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 2   Topics 0

Een bovenwoning in de Amsterdamse Pijp ten tijde van de krakersrellen begin jaren tachtig. Een verwarde, bejaarde man negeert het sterven van zijn vrouw, rolt het lichaam in keukenfolie en een tapijt en blijft haar liefdevol verzorgen in het zwaar vervuilde huis. Hij veroorzaakt overlast met het toewerpen van veelal rotte eendagskuikens aan de katten in de buurt, omwonenden en hulpverleners melden zich aan de voordeur, maar door hulp en zorg te weigeren probeert hij harmonie en autonomie te bewaren in zijn eenzame bestaan. De man ervaart de oprukkende buitenwereld als buitengewoon bedreigend en terwijl de stad door krakersrellen in een toestand van oorlog verkeert, komt zijn bestaan tot een onvermijdelijke apotheose.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
19 april 2016
ISBN
9789025446833 , 9789025446840
+Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 2 4 0 3 0 2 0 1 0

Artikelen over Aantekeningen van een hulpweigeraar

  Meer artikelen

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
jeanne vogel Hebban Team

'Ze zijn er allemaal op uit om iemands autonomie te breken'

door: jeanne vogel

Albert woont met zijn doodzieke aHanni op de bovenste etage in de binnenstad van Amsterdam. Hij voert eendagskuikens in diverse stadia van ontbinding aan de vele katten. Zijn totaal vervuilde bovenverdieping is drukbevolkt met allerlei ongedierte zoals vliegen, motten, schimmels, muizen, ratten en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook