Advertentie
Advocaatje leef je nog?

Advocaatje leef je nog?

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Dit boekje is geschreven op een zeer toegankelijke manier, dus zonder juridische vaktaal te gebruiken. De bedoeling van de auteur is immers een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Om het Nederlandse recht voor iedereen meer toegankelijk te maken.

“Recht is saai en taai” wordt vaak gezegd, maar de verhalen in dit boekje zijn op een uiterst luchtige manier geschreven. Verhalen die je, vaak met veel plezier, onderuitgezakt in je luie stoel, kunt lezen. Hopelijk kan de lezer er regelmatig om grinniken, hoewel ook meer ernstige zaken de revue passeren. Kortom: humor en ernst wisselen elkaar af.

In dit boekje staan veel persoonlijke belevenissen, ervaringen en herinneringen van een advocaat die de zogenoemde “algemene praktijk” uitoefent. Dat wil zeggen dat hij op verschillende onderdelen van het recht actief is: personen- en familierecht (echtscheiding, alimentatie, omgangsregeling), erfrecht, huurrecht, strafrecht, arbeidsrecht, belastingrecht en bestuursrecht om er maar enkele te noemen. Ook komen enkele bekende uitspraken van ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad der Nederlanden, aan de orde.

De vaak komische en rake tekeningen van de bekende cartoonist mr. Jesse van Muylwijck geven er een luchtig en vrolijk tintje aan.

Veel leesplezier toegewenst!
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
250
Uitgeverij
Vior Webmedia V.O.F.
Laatste editie
31 oktober 2019
ISBN
9789090317809
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,50
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic