Advertentie
Afscheid van een engel

Afscheid van een engel

13
Gelezen 13 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Drenthe, 1814. Roelf wordt geconfronteerd met de verminkingen van zijn zoon die is teruggekeerd uit de oorlog. De wonden doen hem denken aan zijn eigen ontstoken kwetsuren.

Roelf besluit het geschrift van zijn moeder, dat hij al vijfendertig jaar in zijn bezit heeft, te lezen. Hij wil eindelijk de waarheid van zijn afkomst onder ogen zien.
In gedachten gaat hij terug naar 1779. Dat is het jaar dat zijn claimende grootmoeder sterft en zijn oom over zijn lot wil beslissen.
Hij ontvlucht de buurschap, waar zijn moeder doodgezwegen werd en waar hij op zijn zesde in hevige verwarring geraakte toen hij te weten kwam dat zijn moeder zijn vader vermoordde.
Hij sluit zich aan bij een troep vrijgevochten vagebonden die, als kunstenmakers, langs de jaarmarkten trekt en daarbij rijke boeren berooft. Als de rode loop uitbreekt en zijn vriend sterft, krijgt
Roelfs verdriet een uitweg. Gedwongen door ziekte, dood, honger en uitsluiting weerhoudt hem niets meer om zijn recht te laten gelden tegenover zijn eigen familie. Wat er dan gebeurt verzwijgt Roelf de rest van zijn leven.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Mozaiek
Laatste editie
16 april 2012
ISBN
9789023993599 , 9789023919704 , 9789082229325
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

vrij complex maar boeiend vervolg op 38 nachten

door: gretige lezer 1 like
Na het boek "achtendertig nachten" gelezen te hebben, nieuwsgierig naar het vervolg op deze roman. Een verhaal geschreven vanuit het gezichtspunt van de zoon. Afscheid van een engel is wel een heel ander boek. Er spelen meerdere verhaallijnen tegelijkertijd. Het leven van hoofdpersoon Roel en dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook