Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Afscheid van Ierland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 30 4 40 3 17 2 4 1 1

Afscheid van Ierland

92

Gelezen 109 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 39 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 2   Topics 0
De man van Grace O'Malley is in het Ierse verzet omgekomen, en ook Grace zelf wordt gezocht door de Engelse regering. Grace neemt de moeilijkste beslissing van haar leven - ze vertrekt per schip uit Ierland in de hoop op een betere toekomst. Ze laat twee dingen achter waarmee ze met al haar vezels verbonden is: haar land - een land in doodsnood - en haar pasgeboren zoontje John Paul.

Grace overleeft de overtocht naar Amerika en voegt zich bij haar broer Sean in Manhattan. Gekweld door de keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt en wanhopig verlangend naar nieuws over John Paul, valt het leven in het nieuwe vaderland haar zwaar. En dat wordt er niet beter op als Grace de harde realiteit van het immigrantenleven leert kennen. Het Ierse district, waar de immigranten gedwongen wonen, blijkt een verschrikkelijk oord vol ziekte en criminaliteit te zijn.

Langzamerhand vat Grace moed om in opstand te komen tegen de corruptie en onrechtvaardigheid - maar haar dappere daden blijken een bedreiging te vormen voor de mensen die ze juist wil beschermen.
+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
Grace O'Malley (2)
Vertaald door
Roeleke Meijer-Meulwijk
Uitgeverij
Mozaiek
Eerste editie
01 januari 1970
Laatste editie
29 november 2021
ISBN
9789023991397 , 9789023993438 , 9789023906445
Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door EllyK
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Afscheid van Ierland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken