Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Grace O'Malley

Ierland, 1840.

In een gure winterstorm jaagt een vrouw haar paard en wagen over de modderige weg langs de rivier. Haar zoontje zit naast haar en houdt haar stevig vast. Plosteling struikelt het paard. Het wagentje kantelt, valt bovenop het kind. De vrouw wordt weggeslingerd, de kolkende rivier in.

Na dit tragische ongeval moet het Ierse arbeidersgezin O'Malley verder zonder moeder. Dochter Grace neemt de zorg voor haar broertje, dat gehandicapt is geraakt, op zich, en houdt het gezin draaiende.
Dan raakt de Engelse landheer Donelly in de ban van haar pure schoonheid. De man van wie Grace's familie grond pacht, wordt de echtgenoot van Grace.

Het grote huis van Donelly blijkt niet zo veilig en geborgen te zijn als ze gedroomd had. En Graces 'eigen mensen', van wie ze letterlijk en figuurlijk verwijderd is geraakt, komen steeds meer in moeilijkheden. Aardappeloogsten mislukken keer op keer en door de hongersnood dreigen honderden mensen, waaronder haar eigen familieleden, te sterven. Verzet tegen de strenge en veeleisende landheer Donelly wordt met harde hand neergeslagen.

Dan gaat Donelly een paar dagen op zakenreis. Grace neemt een moedig besluit dat haar leven voorgoed verandert.
Toon details

Recensies (2)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Grace O'Malley het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Grace O'Malley

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.