Advertentie

Als je maar gelukkig bent

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Homo’s dragen roze strings, lesbiennes trekken na één date bij elkaar in – inclusief kat. Twintig jaar geleden werd in Nederland als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk opengesteld voor paren van het gelijke geslacht. Het ‘homohuwelijk’ brengt weliswaar juridische gelijkwaardigheid, maar de clichés rond LHBTIQ+ zijn er nog steeds.
Hoe komt dat? Journalisten Robbert Blokland en Jessica van Geel, beiden gelukkig gay getrouwd, vinden dat we te weinig persoonlijke verhalen horen over hoe het is om homo, lesbienne of bi te zijn. In gesprekken met onder anderen Nicolaas Veul, Romana Vrede, Paul de Leeuw, Barbara Barend en Bas Heijne nemen Blokland en Van Geel de lezer mee naar de wereld die gay heet. Over coming out, huwelijk, gayconnection, Grindr en antihomogeweld. Over de LHBTIQ+gemeenschap van nu en het verschil met pak ’m beet twintig jaar geleden. En: over liefde en seks.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
01 april 2021
Laatste editie
01 april 2021
ISBN
9789038809151


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Als je maar gelukkig bent

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.