Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Borsten en eitjes
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 20 3 14 2 7 1 1

Borsten en eitjes

48

Gelezen 53 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 109 Favoriet 6 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0

'Adembenemend.' Haruki Murakami
Terwijl schrijfster Natsu, hoofdpersoon van dit verhaal, worstelt met het schrijven van haar langverwachte tweede roman koestert ze de wens om moeder te worden. Maar ze is alleenstaand en heeft geen behoefte aan een partner. In Japan is spermadonatie en ivf voor alleenstaanden echter verboden, dus is zij gedwongen alternatieve methoden om zwanger te raken te onderzoeken: van internationale spermadonatie tot het maken van illegale afspraken met schimmige donoren in eigen land. Natsu's zus Makiko overweegt haar borsten te laten vergroten en Makiko's tienerdochter worstelt met zichzelf en haar lichaam als jonge vrouw. Bijzonder treffend en eerlijk, en met veel fijnzinnige humor, schrijft Mieko Kawakami over de verschillende kanten van vrouwelijkheid, het vrouwelijk lichaam en (de weg naar) moederschap.
Borsten en eitjes volgt Natsu en de vrouwen in haar leven terwijl zij uitvinden hoe ze vorm willen geven aan een leven als schrijver, zus, moeder, vriendin: als vrouw - met of zonder kind.
Mieko Kawakami is een literair fenomeen in eigen land. Met Borsten en eitjes (Breasts and Eggs) breekt zij de laatste jaren ook internationaal door. De Engelse vertaling stond op de bestsellerlijst van The New York Times en werd door onder andere TIME gekozen als een van de beste boeken van het jaar.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Maarten Liebregts
Aantal pagina’s
480
Uitgeverij
Podium
Eerste editie
28 april 2022
Laatste editie
28 april 2022
ISBN
9789463811323 , 9789463811330


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Het leven zoals het is... Japan

door: Marina 2 reacties 2 likes ebook

De hedendaagse Japanse literatuur heeft zo langzamerhand het imago van een land van geisha’s en mysterieus glimlachende poppenvrouwtjes wel achter zich gelaten, toch overheersen nog de lieftallige beelden van al dan niet sprekende katten en doorkijkjes naar een magische overkant. Schoorvoetend zien...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Borsten en eitjes

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken