Advertentie

Christopher en zijn vrienden

1
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Te weinig mensen weten dat de film Cabaret is gemaakt naar de boeken van de Engelsman Isherwood, die als homosexueel van 1929 tot 1933 in Berlijn woonde, en vervolgens vier jaar met zijn Duitse vriend Heinz door Europa zwierf, tot deze door de Gestapo werd gearresteerd.
Daarop ging Isherwood met zijn geestverwant W.H. Auden voor een reportage naar het woelige China. Isherwood kijkt nu terug op die tien jaar, spreekt over de 'realiteitswaarde' van zijn romans en schetst een ontroerend beeld van de jongeman die hij toen was.

Christopher Isherwood (High Lane, Cheshire, 1904) had al twee romans gepubliceerd toen hij beroemd werd met de neerslag van zijn Berlijnse ervaringen, Mr. Norris Changes Trains (1935) en Goodbye to Berlin (1939). Met zijn oude schoolvriend W.H. Auden schreef hij drie toneelstukken en het verslag van een reis naar China, Journey to a war. Vervolgens emigreerde Isherwood naar de VS, waar hij Amerikaan met de Amerikanen werd. Hij schreef er vijf romans en een aantal dokumentaire werken. Hij woont in Californië.
Genre
Literatuur & Romans
Serie
Christopher Isherwood
Aantal pagina’s
264
ISBN
9062905420
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic