Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Clara, de eerste neushoorn in Nederland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 6 3 2 2 0 1 0

Clara

14

Gelezen 14 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 8
Literatuur & Romans   Topics 0
In juli 1741 komt in Rotterdam een VOC-schip uit India aan, met aan boord een dier dat niemand in Europa eerder zag: een neushoorn genaamd Clara. Zij reist met haar eigenaar kapitein Douwe Mout, door heel Europa. Overal is ze een sensatie; kunstenaars beelden haar veelvuldig af en geleerden bestuderen haar nauwkeurig van kop tot staart.

In het Rijksmuseum is van 30 september 2022 tot 15 januari 2023 in de Philipsvleugel een tentoonstelling te bezoeken over Clara. Met het verhaal van Clara laat deze tentoonstelling zien hoe nieuwe kennis een wereldbeeld veranderde en welke centrale rol kunst hierin speelde. Hoogtepunt is het levensgrote en ten poten uit portret uit het Staatliches Museum in Schwerin dat Jean-Baptiste Oudry in 1749 in Parijs van Clara schilderde.

De roman 'Clara, de eerste neushoorn in Nederland' van Agnita de Ranitz verschijnt ter gelegenheid van deze tentoonstelling eind september 2022
+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
252
Uitgeverij
Brouwerij Uitgeverij de
Eerste editie
01 oktober 2022
Laatste editie
30 september 2022
ISBN
9789083114583


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door SylviaSanders
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (8)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Clara

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.