Advertentie
Compostella

Compostela

11
Rank 5687 Gelezen 11 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
De Franse schrijver en academicus Jean-Christophe Rufin verbaasde zichzelf en zijn omgeving door naar Santiago de Compostella te stappen. 785 kilometer lang volgt hij de Chemin du Nord, een route die veel minder druk is dan de gebruikelijke pelgrimstocht. Maar waarom doet een mens dat? `Telkens als iemand me die vraagt stelt, kan ik daar zeer moeilijk op antwoorden , schrijft Rufin. `Ik ben gewoon vertrokken, dat is alles.'De reis leidt hem langs de Baskische en Cantabrische kust, en over de wilde bergen van Asturië en Galicië. Maar hooggestemde heroïek is niet aan hem besteed. Rufin is een fijnzinnige observator van wat ons, mensen, beweegt. Zijn Compostella. Voetreis naar het einde van de wereld past in het rijtje van de grote literaire reisverhalen. Rufin schetst het ene amusante portret na het andere, filosofeert er ludiek op los, en oefent zich in zelfspot, humor en verwondering. Eens op reis, altijd op reis.
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
De Bezige Bij
Laatste editie
30 augustus 2014
ISBN
9789085425748 , 9789460423260
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Tea. Hebban Team

Literaire, humoristische en eerlijke beschouwing van een pelgrimage

door: Tea. 2 reacties 1 like
Wie de Camino (pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, in het Frans wordt Compostela met één l gespeld ) nog nooit gelopen heeft krijgt in het boek van Jean-Christophe Rufin de kans een voorproefje te nemen van alles wat er zoal op je pad kan komen. In aantrekkelijk proza, wat kan hij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook