Advertentie

De alleen geboren tweelinghelft

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Veel mensen gaan, vaak jarenlang, in therapie om hun verlatingsangst, onverklaarbare schuldgevoelens, claustrofobie of andere onaangename gevoelens te overwinnen. De eigenlijke achtergrond van hun problemen wordt vaak pas in de loop van de therapie duidelijk: deze mensen zijn al voor de geboorte gescheiden van hun tweelingbroer of -zus, die al in de moederbuik gestorven is. Sindsdien lijden ze – meestal onbewust – onder de gevolgen van deze scheiding.

Evelyne Steinemann laat je kennismaken met dit tot nu toe niet algemeen bekende en onderschatte fenomeen: er sterven ongemerkt veel meer helften van tweelingen vóór de geboorte dan er daadwerkelijk tweelingen geboren worden. Uit de praktijkvoorbeelden blijkt welke invloed het trauma van zo’n verlies op de rest van het leven kan hebben, en op welke manier dit trauma overwonnen kan worden.

Evelyne Steinemann heeft sinds 1999 een eigen praktijk voor systemische oplossingen en traumatherapie in Zürich. Ze biedt seminars, bijscholing en begeleiding aan voor de combinatie ‘trauma en systeem’.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
180
Uitgeverij
Uitgeverij Akasha
Eerste editie
15 oktober 2019
Laatste editie
03 februari 2020
ISBN
9789460151958


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De alleen geboren tweelinghelft

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.