Advertentie

De bakkersdochter

540

Gelezen 834 Aan het lezen 16 Wil ik lezen 241 Favoriet 50 Recensies 17
Literatuur & Romans Lijsten 5 Spots 5 Top25's 26 Hebban 1000 319   Topics 0
Duitsland, 1945. De ergste terreur en wanhoop van de oorlog zijn tot nu toe voorbij gegaan aan de jonge Elsie Schmidt en haar familie. Ze worden beschermd door een hooggeplaatste Nazi die met Elsie wil trouwen. Maar als er in de nacht van Kerstavond een ontsnapt joods jongetje op de stoep van de bakkerij staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur voor hem opent. Zestig jaar later, in El Paso, Texas, wordt journaliste Reba Adams er op uitgestuurd om een feel-good kerststuk te schrijven voor het plaatselijke blad. Reba is al jaren op de vlucht voor de herinneringen aan haar turbulente jeugd, maar ze is al lang genoeg in El Paso om er een full-time baan en een verloofde te vinden. Reba's opdracht brengt haar naar een oude bakkerij aan de andere kant van de stad. Het interview zou hooguit een paar uur in beslag moeten nemen, maar de eigenaresse van Elsie's Bakkerij laat zich niet makkelijk interviewen en Reba voelt zich genoodzaakt om keer op keer naar de bakkerij terug te keren. Voor Elsie zijn Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens die laatste sombere jaren van de Tweede Wereldoorlog. Maar als de levens van Elsie en Reba steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheden uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorlogs- en verzetsroman
Fictie overig algemeen
Vertaald door
Mireille Vroege Bart Gravendaal ...
Aantal pagina’s
367
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
08 mei 2012
Laatste editie
10 september 2019
ISBN
9789022563632 , 9789022565568 , 9789460233425
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door wieke78
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (17)

Keuze van de redactie

Gehersenspoeld in De Tweede Wereldoorlog

door: Diana Mom 1 like

Als je in Duitsland opgroeit, krijg je natuurlijk heel veel mee over de Tweede Wereldoorlog. Later verhuisde Sarah McCoy (1980) naar Amerika om te studeren. Maar de oorlog en de bijbehorende verhalen nam ze met zich mee. Ze schreef De bakkersdochter, dat zich afspeelt in de oorlog en het heden, en...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De bakkersdochter

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.