De bange mens
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 22 3 12 2 2 1 0
Volkskrant:

De bange mens

51

Gelezen 57 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 86 Favoriet 1 Recensies 15
Literatuur & Romans Newsroom 2 Spots 1   Topics 0

Wat is angst? Die vraag heeft Daan Heerma van Voss, van jongs af aan geplaagd door angsten, lang beziggehouden. Maar diep graven durfde hij niet. Totdat zijn vriendin hem op een herfstochtend een opdracht gaf – hij moest het fenomeen angst doorgronden, voor het te laat was, voor hemzelf én hun relatie. Dat moment betekende het begin van een lange reis, door tijd en ruimte, langs fi losofen, kunstenaars en angstlijders, van Jakarta naar San Francisco en van de Vallée de Misère naar het Engelse platteland. Onderweg kan de auteur ook zijn eigen jeugd, de geschiedenis van zijn familie en de farmaceutische industrie niet ontwijken. Is angst erfelijk bepaald? Wat is het verband tussen angst en agressie, of creativiteit? In Nederland hebben inmiddels meer dan een miljoen mensen een angststoornis. Hoe is het zover gekomen? De bange mens is een boek over iets dat ons allemaal aangaat.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
13 april 2021
Laatste editie
26 maart 2021
ISBN
9789045043685 , 9789045043692


Boekinformatie wijzigen


Recensies (15)

Keuze van de redactie

Hoe krijg je vat op het monster dat 'Angst' heet?

door: Anne Slofstra 1 like ebook

Angst. Een universeel begrip. Een basisemotie die iedereen kent. Angst speelt in toenemende mate een rol binnen onze maatschappij. Naar schatting hebben ruim een miljoen Nederlanders last van een angststoornis. Grote kans dus dat je dit zelf hebt ondervonden of iemand kent die hier last van heeft....

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De bange mens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.