Advertentie

De beulen van Camelot

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Als de Tweede Wereldoorlog op zijn eind loopt doen de kopstukken van de Duitse spionage- en veiligheidsdienst een laatste wanhopige poging om Stalin tegen Engeland op te zetten. Franz Rasch, kapitein bij de Waffen SS, speelt daarin ongewild de hoofdrol.

Doel van het plan is de zogeheten 'witte lijst' op slinkse wijze in handen van de Russen te spelen. Dat is een lijst met namen van prominente Engelsen die zich voor het uitbreken van de oorlog bereid hebben verklaard Hitler met raad en daad terzijde te staan als de verovering van Engeland eenmaal een feit zou zijn.

Nietsvermoedend gaat Rasch op weg, maar als al spoedig blijkt dat zijn opdrachtgevers hem verraden hebben en de Gestapo hem op de hielen zit, vallen de schellen hem van de ogen. Samen met Conway, een Ierse journalist die het met eer en geweten niet zo nauw neemt, wijkt hij uit naar Engeland. Beiden hebben slechts één doel voor ogen: chantage.

Vanaf dit punt sleept Duncan Kyle zijn lezer mee in een stroomversnelling van onvermoede gebeurtenissen en toenemend geweld naar een climax die in Himmlers burcht Zwart Camelot een spannend besluit vindt.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Eerste editie
01 januari 1978
ISBN
9789010048561


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: De beulen van Camelot

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken