Advertentie

De cottage-tuin

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De voordeur omrankt door kamperfoelie, stokrozen voor de vensters, een slingerend pad omzoomd door overgroeiende borders met lavendel, pronkerwten, madeliefjes, muurbloemen, pioenrozen en ouderwetse rozen: de cottage-tuin wordt vaak ideaal voorgesteld als een paradijs van geurende bloemen. Deze tuinstijl heeft een bijzonder plekje in het hart van iedere tuinminnaar, omdat hij de geest oproept van een lang vervlogen tijdperk van landelijke onschuld.

In dit boek wordt de ontwikkeling nagegaan van de cottage-tuin, van eenvoudig groentetuintje tot een weelderige ruimte vol bloemenpracht. Een combinatie van veel informatie en schitterende foto's doet de specifieke genoegens van een echte cottage-tuin alle eer aan. Christopher Lloyd en Richard Bird benutten hun grote kennis op het gebied van de tuinkunst en het tuinieren om te laten zien wat een echte cottage-tuin is. Zij tonen aan dat het een tuin is waarin weliswaar gewerkt moet worden, maar die dan ook even produktief verrukkelijk is. De verschillende soorten cottage-tuinplanten komen uitgebreid aan de orde: van keukenkruiden tot planten en struiken voor bijen en vlinders. Tevens worden de typische, structurele kenmerken gedetailleerd besproken, zoals grindpaden, houten toegangshekken, rustieke prielen en smalle greppels en slootjes.

Met behulp van inspirerende foto's en gedetailleerde plattegronden laten de schrijvers ook zien hoe planten, tuinstructuren en andere elementen, zoals water en levende have, op tal van manieren kunnen worden gecombineerd om uiterst aantrekkelijke, steeds veranderende en praktische cottage-tuinen te creëren. Of u nu een weelderige bloementuin wenst, vol met anjers en madeliefjes, sleutelbloemen en riddersporen, of een arbeidsintensieve tuin met zacht fruit en oogstgewassen, eenden en een kippenren, in dit boek zult u iets vinden naar uw smaak en idee van de cottage-tuin.

Fotografie: Jacqui Hurst
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
Eerste editie
01 januari 1991
ISBN
9789062554447


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De cottage-tuin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.