Advertentie
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 1 2 0 1 0

De dappere egel

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Wij zouden namen van bepaalde personen niet willen noemen, omdat de namen die we konden noemen bij zulke onbeduidende personen horen dat het geen enkele zin heeft deze hier te vermelden op bladzijden die voor lezing door onze verre nakomelingen zijn bedoeld. Deze namen zouden toch tegen die tijd vergeten zijn en hun betekenis hebben verloren. Daarom gebruiken we verzonnen namen en noemen onze held Andrej Golov.

In Verzameld werk (Van Oorschot, 2019) staan teksten uit alle genres die Charms beoefende. Onvertaald bleven zevenenvijftig verhalen die in het Russische verzameld werk staan. Veertig van deze onvertaalde verhalen, waarvan er enkele fragmentarisch zijn overgeleverd, staan in deze uitgave. Vier stonden eerder in vertaling in het kleine, in bibliofiele oplage verschenen bundeltje Onverwacht drinkgelag en ander proza (De Lantaarn, 2007). De overige zesendertig verhalen van Daniil Charms verschijnen nu voor het eerst in Nederlandse vertaling.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan Paul Hinrichs
Aantal pagina’s
58
Uitgeverij
Uitgeverij Vleugels
Eerste editie
01 januari 2019
ISBN
9789078627821


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De dappere egel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken