Advertentie
Werken

Werken

5
Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0

Het Russische absurdisme laat zich gemakkelijk terugbrengen tot één man: Daniil Charms. ‘Charms is kunst,’ schreef een vriend over hem. Met zijn opvallende verschijning, zijn excentriciteit, zijn creatieve tegendraadsheid was hij een fenomeen en groeide hij na zijn dood uit tot een wereldwijd bekende cultschrijver. ‘Mij interesseert alleen “onzin”,’ schreef hij ooit, ‘alleen dat wat geen enkele praktische zin heeft.’ Charms blinkt uit in het tonen van de onsamenhangendheid van het bestaan en de onvoorspelbaarheid van het lot. Hij zoekt naar een onge?lterde verbeelding van de chaos die wij voortbrengen, los van zingeving en in de hoop op nieuwe ervaringen en aha-erlebnissen. In zijn werk laat hij willekeur vergezeld gaan van een stevige dosis, vaak zwartgallige, humor. Voor het eerst verschijnt een grote uitgave van Charms’ werk in de Russische Bibliotheek, samengesteld uit proza, toneelteksten, gedichten, autobiogra?sch proza en kinderverhalen, en rijkelijk aangevuld met avantgardistische illustraties.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
736
Uitgeverij
Uitgeverij Van Oorschot
Laatste editie
01 april 2019
ISBN
9789028282353 , 9789028291133
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Eindeloos inspirerende absurdistische creativiteit

door: Nico van der Sijde 2 likes
Ruim 20 jaar geleden had ik eindeloze pret met "Ik zat op het dak", een dikke verzameling van korte verhalen, gedichten, toneelteksten, kinderteksten, brieven en dagboekfragmenten van de geniale Daniil Charms. Maar nu is er een nog uitgebreidere en dikkere verzamelbundel, die ik met minstens zo...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook