Advertentie

De dikke Baobab

8

Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0
Madagaskar! Een naam die alleen al door zijn exotische klank reis- verlangens oproept...

En inderdaad heeft het Rode Eiland de bezoekers veel te bieden, zoals Frank van Rijn tijdens zijn tien- weekse fietstocht heeft ervaren: rijstterrassen zoals in Zuidoost- Azië, savanneland met baobabs, nationale parken met geërodeerde rotspartijen zoals in de Verenigde Staten, en... wouden met lemuren, heel bijzondere apen zoals nergens ter wereld.

Ook maakt Frank een famadihana-ceremonie mee, een groot kleurrijk 'feest' waarbij de overledenen van een dorp opgegraven en opnieuw begraven worden en kwam hij op een 450 km lange zandweg langs vele graven van de Mahafaly-stam, die versierd zijn met kunstig gesneden houten alo-alo's, een soort totempalen.

Natuurlijk ontbreekt een redelijke portie geploeter door mul zand en over bergen niet, maar ook maakt de auteur diverse rondwandelingen door prachtige natuurgebieden, waarbij hij herhaaldelijk reuzenkameleons en andere uit de kluiten gewassen reptielen van tak naar tak ziet kruipen.

In het Parc National de la Montagne d'Ambre, een tropisch regenwoud, waar het gelukkig juist even niet regent, gaat hij samen met een Nederlander op zoek naar de zeer zeldzame Menticola Erythronotus, een vogeltje met een rood borstje

DE DIKKE BAOBAB! Een reis door Madagaskar om zelf te maken.
+


Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Reisverhalen
Reisgidsen algemeen
Fietsgidsen
Uitgeverij
Uitgeverij Elmar B.V.
Eerste editie
31 januari 2013
Laatste editie
09 oktober 2014
ISBN
9789038921921 , 9789038924601 , 9789038926148


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: De dikke Baobab

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken