Advertentie

De dominee uit het Achterbuurtje

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Deel 38. Historische verhalenserie (10,95 als u via de boekhandel abonnee wordt op de historische verhalenserie)

De dominee uit het Achterbuurtje

Uit het leven van ds. E. Venema, Trijntje Zegers-Venema

Eetze Venema groeit op in één van de armste wijken van Leeuwarden, het Achterbuurtje. Zijn vader is bloemist en moet met een klein loon voor zijn negen kinderen zorgen. Na een ernstige ziekte worstelt Eetze met de vraag of de Heere hem heeft geroepen tot dominee. Inderdaad wordt hij toegelaten op de Theologische Universiteit te Apeldoorn en neemt vervolgens het beroep van de kleine gemeente te Maassluis aan. In Zwijndrecht verbreekt hij samen met de kerkenraad de band met de Christelijke Gereformeerde Kerken. Na enkele jaren gaat dominee Venema met de kerkenraad en de gemeente over naar de Gereformeerde Gemeenten.

Na Zwijndrecht wordt dominee Venema predikant van de gemeentes van Drachten, Middelburg, Elspeet en Scherpenisse. Veel zorgen heeft hij over zijn zoon Geert, die uiteindelijk een zwerversbestaan leidt. Kort voor zijn sterven gaat dominee E. Venema in Barneveld nog eenmaal aan het Heilig Avondmaal. Zijn preken hebben velen geboeid en zijn tot vandaag tot rijke zegen.

Dit deel van de Historische serie is heel toegankelijk voor kinderen. Maar ook velen die dominee Venema nog gekend hebben, zullen dit boek graag lezen.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Uitgeverij De Ramshoorn
Eerste editie
15 oktober 2020
Laatste editie
15 oktober 2020
ISBN
9789461151759


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De dominee uit het Achterbuurtje

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.