Advertentie
De hef ziet alles

De hef ziet alles

9
Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 2 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Rotterdam, 1949, de tijd van de Wederopbouw. Ruurd die, anders dan zijn tweelingbroer Frans, niet werd verwacht, komt ter wereld op Katendrecht, een plek waar zeelui en Chinezen, hoeren en havenwerkers hun eigen wereld leven. Opgroeiend zwerft hij door 'Zuid', door het centrum en langs de hoge Hefbrug, die volgens vader alles ziet.
Ruurd, in alles anders, minacht zijn volgzame broer en verzet zich tegen zijn ziekelijke moeder en dominante vader. Hij dwingt zijn ouders een studie af en speelt tegelijkertijd een risicovol spel, waardoor hij bijna zijn leven verliest en moet vluchten. Door ziekte moet hij een glansrijke carrière voortijdig beëindigen, wat hem dwingt de balans van zijn leven op te maken.
Eén zin uit zijn jeugd komt opnieuw in zijn gedachten: de Hef ziet alles. Dat betekent meer dan hij voor mogelijk hield.

Cees Pols (1953) debuteerde in 2003 met de roman Bewaarder gevangen. Een aantal jaren later verscheen zijn novelle Witter dan sneeuw.

Opmerkingen, vragen of tips voor de auteur? Mail naar ceespols_enhetwerdstil@solcon.nl (alleen voor lezers!).
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Mozaiek
Laatste editie
02 april 2015
ISBN
9789023994817 , 9789023996675
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Rotterdam

door: Mary Postma 1 like
Mooi geschreven, een familiegeschiedenis, een zoektocht en een prachtig historisch beeld van Rotterdam - Katendrecht na 1945. Je bent gewoon even in Rotterdam op die plek. En je wilt "De Hef" een keer gaan zien !

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook