Advertentie
De hemel strooit zijn sterren aan de kant

De hemel strooit zijn sterren aan de kant

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
'De hemel strooit zijn sterren aan de kant' is een ode van Bas Jongenelen en Anne-Marie Maartens aan het Zeeuwse landschap in 15 sonnetten. Het is een sonnettenkrans met Zeeuwse sonnetten.
Het Zeeuwse sonnet is een nieuw soort sonnet dat klotst als het water en met veel rijm-klanken. Het rijmschema is abcd abcd efg efg. De vele rijmklanken beuken tegen de randen van het sonnet, zoals de zee beukt tegen Zeeland. Maar Zeeland en het Zeeuwse sonnet geven niet toe, ze blijven netjes ingedijkt.
Een sonnet is een gedicht van 14 regels en een sonnettenkrans bestaat uit 15 sonnetten. De eerste 14 sonnetten van een sonnettenkrans zijn aan elkaar gekoppeld: de laatste regel van het ene sonnet is de eerste regel van het volgende sonnet. Als je de laatste regels van deze 14 sonnetten onder elkaar zet, dan ontstaat er een nieuw sonnet. Dit 15e sonnet heet het Meester-sonnet.
'De hemel strooit zijn sterren aan de kant' is ook tentoongesteld langs een wandel- en fietspad van 3 kilometer tussen Ellemeet en het strand. Het unieke Zeeuwse landschap wordt zichtbaar door de gedichten heen. Het beeld en verbeelde vallen samen. Vorm en inhoud worden één.
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
41
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
16 mei 2019
ISBN
9789402192094
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic