Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De hillel Codex
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 5 3 9 2 1 1 0

De Hillel codex

15

Gelezen 15 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 31 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning Newsroom 1 Spots 1   Topics 0

Voor de Iberische joden in de Middeleeuwen, op de vlucht voor de Inquisitie, was de Hillel Codex het waardevolste manuscript van het Oude Testament, maar na 1500 is het nooit meer ergens gezien. Toch is Herbert Amann, een katholieke Bijbelverzamelaar, ervan overtuigd dat de Codex nog bestaat. Hij huurt Max Blitz in, een jonge, Amsterdams-Joodse onderzoeker, om het boek op te sporen.

Blitz’ onmogelijke zoektocht brengt hem via Bregenz, Milaan, Mantua, Amsterdam, Londen en Jeruzalem uiteindelijk naar de ultraorthodoxe joodse gemeenschappen van Monsey en New York. Na verloop van tijd lijkt hij op het goede spoor, ook omdat niet iedereen even enthousiast blijkt over zijn inspanningen. Is er misschien een goede reden voor de verdwijning van het manuscript? En wat zijn eigenlijk de echte motieven van zijn opdrachtgever?

De Hillel Codex is niet alleen een razend spannende zoektocht, maar neemt de lezer ook mee achter de schermen van de internationale wereld van verzamelaars, handelaren, bibliotheken en onderzoekers van joodse kunst en oude manuscripten. Het biedt bovendien een zeldzame blik in de gesloten wereld van de ultraorthodoxe joodse gemeenschap in de Verenigde Staten.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
317
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
19 oktober 2021
Laatste editie
22 oktober 2021
ISBN
9789044649307 , 9789044649314


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage



Reacties op: De Hillel codex

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken