De ideale man
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 21 4 30 3 55 2 19 1 8

De ideale man

133

Gelezen 142 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 125 Favoriet 4 Recensies 38
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 3   Topics 0   Leesclub
De ideale man van Mathilde Hoekstra is een komisch en herkenbaar verhaal over een jonge moeder die uit haar ingedutte relatie wil stappen. De fout van haar leven of de beste beslissing ever?

De Bloemendaalse Evelien wil de perfecte moeder zijn, maar ze kan niet koken, haat het huishouden, schreeuwt iets te vaak tegen haar dochters en heeft nooit meer seks.
Tijdens een feestje botst ze tegen Kees op, die haar meevraagt naar een hotel. Evelien houdt de boot af, maar hij zegt dat ze er niet over moet nadenken, maar moet voelen.
Evelien gaat verder met de kinderverjaardagen met te veel wijn, maar Kees’ opmerking laat haar niet los. In haar zoektocht naar een bewust en gelukkig leven valt Evelien toch voor Kees. Ademloos luistert ze naar zijn verhalen over kwantumfysica, non-dualisme en spiritualiteit. Wanneer hij haar aanraadt naar een controversiële relatietherapeut te gaan, worden Eveliens stappen steeds groter. Ze voelt dat ze op de juiste weg zit. Of maakt ze de fout van haar leven?

‘Snel, herkenbaar en smaakt naar meer.’ Marleen Koolmees, chef redactie Libelle
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Eerste editie
05 maart 2019
Laatste editie
09 februari 2021
ISBN
9789024583263 , 9789024583270 , 9789021025063


Boekinformatie wijzigen


Recensies (38)

Keuze van de redactie
Sanne de Graaf Hebban Recensent

Een eerlijke roman over een omstreden verliefdheid

door: Sanne de Graaf

Evelien heeft alles. Haar man Taeke heeft een goede baan, ze heeft twee prachtige dochters, een mooi huis, een afgeronde universitaire studie en ze werkt aan haar tweede boek. Toch zit ze niet lekker in haar vel. Ze schreeuwt tegen de kinderen en vindt zichzelf niet meer de leuke vrouw die ze ooit...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De ideale man

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken