Advertentie
De IJssel stroomt feller dan de Amstel

De IJssel stroomt feller dan de Amstel

6
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Top25's 1   Topics 0

Ad ten Bosch, afkomstig uit een familie met een bijzondere geschiedenis, groeide op tussen de boeken. Uiteindelijk zou hij zelf alle kanten van het boekenvak leren kennen: als drukker, boekverkoper, uitgever en schrijver. Zijn memoires lezen als een verslag van een avontuurlijk leven en een geschiedenis van het Nederlandse boekenvak ineen. Ad bracht zijn jeugd door in Zutphen, waar zijn vader boekhandel Van Someren en Ten Bosch runde. Na de grafische school zocht hij het avontuur in Canada, waar hij als chauffeur in de mijnen wagens ter grootte van een eengezinswoning bestuurde. Uiteindelijk zou hij terugkeren en de boekhandel van zijn vader overnemen, en later ook uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep. Hij leerde tijdens zijn leven in en rond de literaire wereld vele beroemde schrijvers kennen, met wie hij vriendschappen sloot en soms ook verbrak: Ida Gerhardt, Harry Mulisch, Jeroen Brouwers, Ilja Leonard Pfeijffer, Christiaan Weijts, Gerrit Komrij en vele anderen.

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Uitgeverij Van Oorschot
Laatste editie
05 mei 2019
ISBN
9789028291096
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Mooie anekdotes over schrijvers

door: Els 1 like
Het is zonder meer leuk om te lezen over de stad waar ik zelf woon, de plekjes te herkennen en ook mensen in het boek tegen te komen die ik persoonlijk ken. De schrijver vertelt veel over de relaties die hij onderhield of onderhoudt met bekende schrijvers en uitgevers, maar vooral over zijn relatie...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook