Advertentie
De jongens
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 1 2 2 1 0

De jongens

4

Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans   Topics 0
Jan Mendel is een jongen met een rijk gedachteleven, maar de meeste gedachten leiden toch wel naar... de meisjes. DE JONGENS is een uitbundige roman over het avontuur van jong zijn, over de ontdekkingen, de hartstocht en de humor. Het is, in Jans eigen woorden, een boek met open armen.

"Mijn naam is Jan Mendel. Ik ben opgegroeid met de zeewind in mijn kuif en in mijn neus het pure aroma van algen, stookolie en de visafslag."

"We hielden elkaar bij dansles stevig vast en ik slaagde erin om elke keer als ik bij de cha-cha-cha naar Lydia toe stapte, haar borsten even met mijn keurige witte overhemd te beroeren. Wie heeft ooit verzonnen dat de puberteit een somber intermezzo tussen jeugd en het échte leven is? Ik was dertien en dolgelukkig."

"Het was liefde op het eerste gezicht. Daar geloof ik eigenlijk helemaal niet in, maar dit was de uitzondering op de regel. Het kwam niet doordat Lenie zo ontzettend mooi was. Dat was ze wel, maar als je een beetje actief in het leven staat, kom je elke dag wel een mooi meisje tegen."

"Ik zwoer een heilige eed: ik zou in de zomervakantie met Bart meegaan naar Terschelling, zo stoned worden als een aap en pas terugkomen als ik het in het echt, letterlijk, in levenden lijve, van alfa tot omega had gedáán."
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Uitgeverij De Kring
Eerste editie
17 oktober 2019
Laatste editie
24 oktober 2019
ISBN
9789462971585 , 9789462971592


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Gea Smits Hebban Recensent

Tienerjaren in de sixties in Apeldoorn

door: Gea Smits

Geert van der Kolk (1954) is een journalist en schrijver die al tientallen jaren in Amerika woont en werkt. Veel van zijn romans spelen zich af op exotische locaties in het buitenland. Voor dit boek gaat hij terug naar het Apeldoorn waar hij zelf is opgegroeid. Hiervoor heeft hij dan ook voor een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De jongens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.