Advertentie
De Klauw 1
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 31 4 75 3 43 2 1 1 0

De Klauw

150

Gelezen 164 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 94 Favoriet 3 Recensies 69
Fantasy & SF Artikelen 6 Lijsten 1 Spots 4   Topics 0   Leesclub

De Klauw is deel 1 van Adrian Stone's nieuwe fantasy-reeks Magycker. Stone is bekend van de Duivel-trilogie en het Rune-tweeluik.

Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Wie goed betaalt kan bijna elke spreuk kopen die hij wil. Maar de spreuken zijn vaak maar van tijdelijke duur, en voordat een Magycker zijn spreuk kan herhalen wordt het weer uit zijn geheugen gewist. Alleen de allerrijksten kunnen dus genieten van de giften van de Magyckers.

Als een delegatie uit Aimerey de stad van Marit en haar autistische broertje Auric aandoet, kunnen ze dat daarom bijna niet geloven. De grote rotsblokken die de enige toegang tot de stad versperren zijn weliswaar een financiële domper voor de handel, maar niemand had gedacht dat het bestuur de Magyckers zou betalen om ze te laten weghalen.

Als iemand vervolgens de spreuk van de Magyckers herhaalt, breekt de hel los. Vrij gebruik van een spreuk brengt het hele bestaan van Aimerey in gevaar, en dat zullen de Magyckers koste wat kost voorkomen.

Maar laat nou net Auric degene zijn die de spreuk kan herhalen...

Adrian Stone (1958) is de grootste Nederlandse fantasy-auteur van het moment. Magycker 1 - De Klauw is zijn zesde boek en het begin van een compleet nieuwe serie.

+


Genre
Sciencefiction & Fantasy
Fantasy
Serie
Magycker (1)
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
Eerste editie
28 april 2016
Laatste editie
22 juli 2021
ISBN
9789024568369 , 9789024568376 , 9789024579884


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (69)

Keuze van de redactie

Veelbelovende opzet met wat gemiste kansen

door: Esther Scherpenisse

In een wereld waar alleen de magyckers van Aimerey magie bedrijven - en dan slechts één spreuk per keer voordat ze 'gelouterd' worden van de herinnering eraan - blijkt de autistische Auric spreuken te kunnen onthouden en uitvoeren. Waarmee hij meteen een gevaar is voor de monopoliepositie en de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Klauw

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken