Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De kleindochter
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 10 3 3 2 0 1 0

De kleindochter

17

Gelezen 21 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 118 Favoriet 3 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Niet lang nadat Kaspar in de jaren zestig Birgit in Oost-Berlijn ontmoet, vraagt hij haar ten huwelijk. Ze stemt toe onder één voorwaarde: hij helpt haar te vluchten uit de DDR. De vlucht slaagt. Als Birgit overlijdt is Kaspar zeventig jaar en boekhandelaar in Berlijn. Lezend in de dagboeken van zijn overleden vrouw ontdekt hij dat ze al die jaren iets voor hem verzweeg: bij de vlucht liet ze haar dochtertje Svenja achter, met wie ze nooit meer contact heeft opgenomen.

Kaspar besluit Svenja op te zoeken. Hun kennismaking in een kleine dorpsgemeenschap in Oost-Duitsland verloopt moeizaam, het verschil tussen de rechts-radicale familie van Svenja en de liberale Kaspar kan haast niet groter. Alleen met Svenja’s dochter Sigrun – zijn kleindochter – bouwt Kaspar een aarzelende relatie op. Hij gaat ver in zijn pogingen begrip op te brengen voor de familie, om een betrokken grootvader te zijn. Misschien te ver.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Cossee
Eerste editie
01 december 2022
Laatste editie
01 december 2022
ISBN
9789464520385 , 9789464520392


Boekinformatie wijzigenReacties op: De kleindochter

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.