Advertentie

Bernhard Schlink

Spots 1 beschrijving bewerken

Bernhard Schlink (Großdornberg, 1944) is bekend als emeritus hoogleraar rechten aan de Humboldt Universiteit in Berlijn. Als schrijver verwierf hij in 1995 wereldwijd naam en faam met zijn roman De voorlezer  (Der Vorleser), de eerste buitenlandse roman die lange tijd op de eerste plaats stond in de bestsellerlijst van The New York Times. De verfilming (The reader) door Stephen Daldry met in de hoofdrollen Kate Winslet en Ralph Fiennes is bekroond met een Oscar en een Golden Globe.

Daarna verschenen van Schlink een aantal romans, waaronder De thuiskomst  (Die Heimkehr, 2006) Het eerste weekend  (Das Wochenende, 2008), de verhalenbundels De liefdesval  (Liebesfluchten, 2000) en Zomerleugens  (Sommerlügen, 2010), alsmede het essay Objectieve wetgeving en subjectieve rechters  (Gedanken über das Schreiben. Heidelberger Poetikvorlesungen, 2011). Van zijn hand verscheen ook de Selb-serie, met als hoofdpersonage een oude privédetective via wiens ogen we een fascinerend beeld krijgen van vijftig jaar Duitse geschiedenis. Schlink schreef drie delen in de serie:  Selbs Justiz, 1987Selbs Betrug, 1992 en Selbs Mord, 2001. De vertalingen werden in 2004 door uitgeverij Cossee gebundeld onder de titel De oude zonden.

In 2014 publiceerde Schlink de liefdesroman Die Frau auf der Treppe  (naar het Nederlands vertaald als De vrouw op de trap ). 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken