De laatste Goldstern
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 6 3 1 2 0 1 0

De laatste Goldstern

13

Gelezen 12 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 8 Favoriet 1 Recensies 9
Literatuur & Romans   Topics 0
Meier is de zoon van Szenja, die als Litouwse Jodin alle verschrikkingen van de Holocaust heeft overleefd. Via haar broer Avrom die meevocht in de eerste Poolse pantserdivisie komt ze na de oorlog terecht in Breda. Ze overlijdt als Meier een peuter van twee is. Hij wil twintig jaar later weten hoe zijn moeders leven eruit zag. Hij vindt haar oorlogsdagboek en dat is het begin van een zoektocht die hem terugbrengt naar de roots van zijn familie in Litouwen. Het wordt ook een ontdekkingsreis naar zijn herkomst en naar zijn eigen identiteit. Als hij voor het eerst in Canada zijn oom Avrom ontmoet, vertelt die zijn eigen bewogen levensverhaal.

Motell Rijnen (Breda, 1948) is socioloog/criminoloog. Hij werkte in het hoger onderwijs en is actief als folkmuzikant, zanger en gitarist. Motell is een gepassioneerd schrijver. Zijn korte verhalen zijn in meerdere verzamelbundels opgenomen. Het romandebuut met Koningin van de Claddagh in 2014 werd in 2017 gevolgd door HoRa en in 2019 door FLEUR, een leven in de knop geknakt. De laatste Goldstern is zijn vierde roman.
+


Genre
Literatuur & Romans
Oorlogs- en verzetsroman
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Uitgeverij Boekenindustrie
Eerste editie
04 september 2020
Laatste editie
04 september 2020
ISBN
9789492046550


Boekinformatie wijzigen


Recensies (9)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De laatste Goldstern

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken