Advertentie

De laatste trein naar vrijheid

170

Rank 107 Gelezen 180 Aan het lezen 27 Wil ik lezen 483 Favoriet 6 Recensies 17
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 10   Topics 0

Wenen, eind jaren dertig. De vijftienjarige Stephan en zijn beste vriendin Zofie-Helene hebben een zorgeloze jeugd, maar hun leven staat op het punt om te slaan. Stephan is Joods en Zofie-Helene is de dochter van een opstandige krantenuitgever. Als Hitler de macht grijpt, slaat het noodlot toe. Maar er is hoop in de duisternis. De Nederlandse verzetsstrijder Truus Wijsmuller-Meijer zet haar leven op het spel om Joodse kinderen naar veiliger gebied te smokkelen, terwijl landen hun grenzen voor het groeiende aantal vluchtelingen sluiten. Als Groot-Brittannië aangeeft kinderen uit het Duitse Rijk toe te laten, is Tante Truus vastberaden, en zij eist toestemming van Eichmann om de kinderen te redden… In een race tegen de klok begeleidt ze Stephan en Zofie-Helene, en uiteindelijk duizenden anderen kinderen, op een levensgevaarlijke tocht naar een onzekere toekomst… Kan ze de kinderen en zichzelf redden?

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Karin de Haas
Aantal pagina’s
477
Uitgeverij
Harpercollins
Eerste editie
21 januari 2020
Laatste editie
21 januari 2020
ISBN
9789402704815 , 9789402759365


Boekinformatie wijzigen
3 keer bewerkt, laatste bewerking door Luc Lauwers
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (17)

Keuze van de redactie
Sanne de Graaf Hebban Recensent

Het karakter van een stoomtrein, maar een die harten steelt

door: Sanne de Graaf 1 reactie

De laatste trein naar vrijheid vertelt het verhaal van de Nederlandse Truus Weismuller die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog kinderen uit het Duitste rijk smokkelde in de hoop ze een veiliger thuis te kunnen bieden. Met gevaar voor eigen leven reist ‘tante Truus’, zoals zij door de kinderen...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De laatste trein naar vrijheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.