Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De Leeuwenkuil
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 2 3 0 2 0 1 0

De leeuwenkuil

5

Rank 2247 Gelezen 3 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

Daniël groeit op in een chic kustdorp. Het is drie jaar na de val van de muur. West Europa viert haar economische hoogtij. Hij wordt verliefd op Nino, de Hongaarse illegale schoonmaakster van zijn ouders. Het liefdespaar krijgt een kind tot ongenoegen van de vader, Arend. Kort daarna krijgt Daniël’s moeder Marja te horen dat ze ernstig ziek is en tot ieders verbazing besluit ze euthanasie te laten plegen na slechts een zeer kort ziekbed. Wanneer Daniël het geld van de erfenis van zijn moeder gebruikt om piloot te worden, doet zijn vader een verwoede poging om dit plan te dwarsbomen.

De Leeuwenkuil is een gelaagde, semi-autobiografische roman over tegenstrijdige belangen binnen een familie en het verlangen van de hoofdpersoon om zijn lotsbestemming in eigen hand te nemen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
222
Uitgeverij
Aspekt B.V., Uitgeverij
Eerste editie
09 januari 2023
Laatste editie
09 januari 2023
ISBN
9789464628982


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De leeuwenkuil

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.