Advertentie

De moordenaar, de advocaat en de schrijver

30

Gelezen 31 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 70 Favoriet 0 Recensies 12
Non-fictie Artikelen 2 Spots 2   Topics 0

Alabama jaren zeventig: dominee Willie Maxwell wordt beschuldigd van de moord op vijf van zijn eigen familieleden, maar een veroordeling blijft jarenlang uit door de handigheid van zijn advocaat. Dan wordt Maxwell bij de begrafenis van zijn laatste slachtoffer neergeschoten. Ondanks de aanwezigheid van honderden getuigen wordt de dader vrijgesproken – dankzij dezelfde advocaat die eerder de dominee verdedigde.

Harper Lee zit in het publiek tijdens de rechtszaak, vastbesloten om deze gebeurtenissen te verwerken tot de langverwachte opvolger van haar bestseller Spaar de spotvogel. Casey N. Cep blaast dit nooit eerder gepubliceerde true crime-verhaal nieuw leven in. Ze combineert het rechtbankdrama op sublieme wijze met een biografie van Harper Lee, wier writer’s block haar heeft gemaakt tot de meest geroemde schrijver van één megaseller uit de moderne literatuur.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Moderne geschiedenis (1870-heden)
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
15 mei 2019
Laatste editie
28 mei 2019
ISBN
9789045031798 , 9789045031811


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (12)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De moordenaar, de advocaat en de schrijver

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken