Rijswijk - Olifant
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 3 3 3 2 2 1 0

De olifant van de bovenbuurman

13

Gelezen 15 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 25 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Roos van Rijswijk woonde jarenlang onder een enorme herrieschopper; wat er daarboven werd uitgevoerd, was haar altijd een raadsel. Het leek wel alsof... ja, het móést wel een olifant zijn, die ’s nachts tapdanst, aan karaoke doet en met de bovenbuurman een luidruchtige kangoeroe heeft geadopteerd. Soms hebben ze ruzie, maar meestal is het leven één groot feest. Ze schreeuwen hun gesprekken boven de muziek uit, schuren even lekker de verwarmingsbuizen om te ontspannen en legen af en toe een zak knikkers op de laminaatvloer.
Van Rijswijk liet zich inspireren door de ontspannende klanken van de zelfgemaakte bowlingbaan van de bovenbuurman, het getrompetter van de olifant en de sprongen van de kangoeroe. Ze schreef de avonturen van het wonderlijke drietal op; samen met de illustraties van Sylvia Weve vormen ze een idyllische schets van hun kakofonische geluk. Wie wil daar nu niet onder wonen?

+


Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Querido
Eerste editie
17 april 2018
Laatste editie
12 april 2018
ISBN
9789021408996


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Anne Oerlemans Hebban Recensent

Metaforisch gestamp en gekletter

door: Anne Oerlemans 3 reacties

De olifant van de bovenbuurman is een tekst van Roos van Rijswijk (1985) met afbeeldingen van Sylvia Weve (1954). Van Rijswijk debuteerde in 2016 met Onheilig en won met haar debuut de Anton Wachterprijs. Verhalen van haar hand verschenen eerder in onder andere De Gids en Das Magazin. Illustrator...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De olifant van de bovenbuurman

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.