De Ophelia-meisjes
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 6 3 3 2 1 1 0

De Ophelia-meisjes

11

Gelezen 12 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 35 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans   Topics 0
In de zomer van 1973 verblijft Ruth samen met haar vier beste vriendinnen een paar maanden in het landhuis van haar familie. De tieners zijn bezeten van de tragische vrouwen in de beroemde prerafaëlitische schilderijen. De zomer is lang en warm, en hun fantasieën worden langzaam maar zeker minder onschuldig. Aan het einde van de vakantie zal alles anders worden.
Vierentwintig jaar later is Ruth getrouwd en heeft ze drie kinderen. Als haar vader overlijdt besluit het gezin om weer in het landhuis te gaan wonen. Ruth’ zeventienjarige dochter Maeve verheugt zich op de komende zomervakantie. Als Stuart, een vriend van haar ouders, op bezoek komt raakt Maeve betoverd door deze knappe fotograaf. Haar kalverliefde heeft grote gevolgen, en het zal niet lang duren of de geheimen uit het verleden van haar moeder worden onthuld.
De Opheliameisjes is een weergaloos portret van verboden verlangens, een onstuimige liefde en de wilskracht van een jonge vrouw.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Caecile de Hoog
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
17 februari 2022
Laatste editie
17 februari 2022
ISBN
9789403108216 , 9789403173214


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Twee hete zomers waarin weinig gebeurt

door: Marvin O. 1 reactie 1 like ebook

Na de dood van haar vader reist Ruth met haar gezin naar het huis waar ze is opgegroeid. Ze zullen er de zomer doorbrengen en ondertussen bekijken wat ze met het huis kunnen doen. In 1973, toen Ruth ongeveer zeventien was, beleefde ze hier met vier vriendinnen een bijzondere zomer die rampzalig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Ophelia-meisjes

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken