Advertentie
De scherven van het geluk

De scherven van het geluk

5
Rank 3745 Gelezen 6 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 15 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Oom Izaäk streek met zijn vingers over mijn wang.
‘Wat een rare jongen ben jij toch, hoe ben jij in onze familie terechtgekomen?’ Hij zag mij aan met grote, afwezige ogen. ‘Maar ik mag je wel. Je zult het nog moeilijk krijgen in je leven.’


‘Terug van weggeweest’ – in deze drie woorden valt de wederopstanding van Lévi Weemoedt het beste te vatten. Jarenlang was zijn werk een geheimtip onder bevlogen literatuurkenners; maar dankzij de bloemlezing Pessimisme kun je leren! en twee optredens in De Wereld Draait Door beleefden zijn verzen een stormachtige comeback in de boekhandel.
Behalve dichter is Lévi Weemoedt een groot verhalenverteller, in de beste traditie van auteurs als J.M.A. Biesheuvel en Bob den Uyl. Zijn oeuvre omvat een tiental bundels met meer dan honderd verhalen.
De geestigste, de mooiste en de meest melancholieke verschijnen nu in een prachtige editie, samengesteld door Vic van de Reijt, in nauw overleg met de auteur.

‘Geniale humor! Schrijvers van het soort Weemoedt zijn schaars in Nederland.’ – Algemeen Dagblad
‘Als je je twijfels over jezelf en de wereld in zo’n speelse balans van humor en melancholie weet te verbeelden, dan ben je een grote ‘kleine’ schrijver.’ – Het Parool
‘Humoristen van dit gehalte zijn zeldzaam.’ – PZC
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
29 augustus 2019
ISBN
9789038806518 , 9789038807515
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Mooooi

door: Wiebe1961 1 like
Die gedichten zijn dan misschien een hype, maar deze verhalen zijn (een enkel verhaal daargelaten) om echt van te smullen!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook