Advertentie

De testamenten

7
Rank 47 Gelezen 5 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 202 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 2 Topics 1
Het verhaal van de Dienstmaagd, Margaret Atwoods meesterwerk over een afschrikwekkende toekomst, is uitgegroeid tot een moderne klassieker en bewerkt tot de zeer succesvolle tv-serie The Handmaid’s Tale. De testamenten is Atwoods langverwachte, adembenemende nieuwe roman.

Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen, maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen.

Op dit allesbepalende punt in de geschiedenis komen de levens van drie verschillende vrouwen samen, met mogelijk explosieve gevolgen. Twee van hen groeiden op aan weerszijden van de grens: de bevoorrechte dochter van een hoogstaande bevelvoerder in Gilead en een meisje in Canada dat de verschrikkingen op tv ziet en meeloopt in demonstraties tegen het regime. De derde vrouw is een van de machthebbers in Gilead, die al jaren aan de top weet te blijven door schandelijke geheimen te verzamelen en in te zetten tegen haar concurrenten. Diep verborgen geheimen brengen deze vrouwen uiteindelijk samen, en confronteren hen met zichzelf en met de vraag hoever ze willen gaan voor waar zij in geloven.

Aan de hand van de persoonlijke verhalen van de drie vrouwen biedt Margaret Atwood de lezer een kijkje in het corrupte systeem van Gilead. Dat doet ze met een indrukwekkende mengeling van spanning, fijnzinnige humor en een virtuoos verteltalent.

Margaret Atwood (Ottawa, 1939) wordt beschouwd als de ‘grande dame’ van de Canadese literatuur. Ze woont en werkt in Toronto en verwierf de afgelopen halve eeuw een miljoenenpubliek met haar boeken, die in 45 landen worden uitgegeven. The Handmaid’s Tale, haar bekendste roman, werd bewerkt tot een uiterst populaire bekroonde televisieserie, met in de hoofdrol Elisabeth Moss. Atwood heeft verschillende keren op de shortlist van de Man Booker Prize gestaan. De blinde huurmoordenaar werd bekroond met deze prijs, en nog voor de daadwerkelijke publicatie stond De testamenten al op de longlist.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
10 september 2019
ISBN
9789044641882 , 9789044641899
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Scifi & Fantasy Café / Wat lees je na...Het verhaal van de dienstmaagd?
20 augustus 2019 11 reacties
Literatuur onder de loep! / De Parels van augustus en september
04 augustus 2019 75 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

Boeiend vervolg op "Het verhaal van de dienstmaagd"

door: Joseph Van den Houte 1 like
"De Testamenten" is - na 34 jaar - een vervolg op de inmiddels iconisch geworden roman "Het verhaal van de dienstmaagd". Gilead (op het grondgebied van de huidige VS) is een staat waar religieuze machthebbers met ijzeren hand regeren. Vrouwen hebben er geen rechten en dienen enkel om kinderen te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook