De verandering ben jij
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De verandering ben jij

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Wanneer Dylan Hofman op 15-jarige leeftijd via het internet in aanraking komt met het verhaal van de door homogeweld overleden Amerikaan, Matthew Shepard, staat zijn leven op zijn kop. Wie is hij eigenlijk zelf? Hoe kijkt God tegen homoseksualiteit aan? Waarom zijn mensen zo haatdragend? Het is het begin van een lange zoektocht, waarbij hij Prof. Dick Swaab om uitleg vraagt omtrent homoseksualiteit, onderwijs, geloof en de hersenen, de kinderombudsman bevraagt over de rechten van God's kinderen en daarbij ook God om hulp vraagt. Een God die erg lang op zich laat wachten, maar uiteindelijk in zijn leven komt. Hij laat Dylan inzien dat de coming-out, een coming-out is van ons allemaal. En dat verbinding tussen mensen vanuit liefde in tijden van oorlog en crisis van cruciaal belang is. Het handelen vanuit ons hart en in de spiegel kijken, voordat er naar een ander gewezen wordt, staat hierbij centraal. Blijkbaar kan wetenschap en geloof prima samengaan. Was het daadwerkelijk God die hem heeft geholpen? Of waren het de hersenen? Leven vanuit liefde is waar het in tijden als deze om gaat.

"De verandering ben ik. De verandering was hij. De verandering ben jij? De verandering zijn wij. Het boek de verandering ben jij is een waargebeurd verhaal. Het is een pleidooi tegen de huidige omgang van mensen onderling in onze samenleving. Een samenleving, waarbij individualisering en het ‘voor eigen rechter spelen’ steeds normaler lijkt te worden. Bovendien vindt hij dat de zwijgcultuur omtrent schandalen en mentale problematiek moet worden doorbroken, maar wel via de weg van 'de rechter'."
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
99
Uitgeverij
Direct Uitgeven
Eerste editie
16 mei 2022
Laatste editie
16 mei 2022
ISBN
9789083245348 , 9789083245355


Boekinformatie wijzigenReacties op: De verandering ben jij

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken