Advertentie

De waan van Cotard

6

Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Newsroom 2 Spots 1   Topics 0

Een foto plaatsen op het internet kan verstrekkende gevolgen hebben. Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar, toen hij tijdens het examen wiskunde het college verliet. Hij zal niet meer terugkeren, ook niet naar het ouderlijke huis. Op volwassen leeftijd belandt hij in een diepe psychose. Onder de oppervlakte van zijn lethargie gaat hij op wandel in zijn jeugd, die hem duidelijk parten speelt. In zijn typische obsederende stijl onderzoekt David Nolens wat er gebeurt als we het gevoel hebben niet meer van onszelf te zijn, als 'hij' en 'ik' inwisselbaar worden. Nolens voert bijzondere personages op – een nachtwachter, een transseksuele dakloze en een meisje als waanbeeld – en zet die, en hun zoektocht naar een authentiek leven, tegenover elkaar.

In deze subtiele maar ook groteske roman worden schijn en werkelijkheid danig door elkaar gehusseld. De waan van Cotard is een psychologische studie die door de uitgekiende verhaal- en vertelstructuur wordt voortgestuwd.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
03 oktober 2016
Laatste editie
03 oktober 2016
ISBN
9789023498407 , 9789023499008


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De waan van Cotard

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken