Dijende kringen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Dijende kringen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Seksueel misbruik treft eerst en vooral de slachtoffers, maar ontwricht ook families. De naasten van de slachtoffers én van de daders worden vaak vergeten. Wat maken zij mee? Waar kunnen zij terecht?

Dijende kringen is literaire docufictie. Een veroordeelde pedofiel benadert een jongen. Omwonenden en de ouders reageren geschokt en de buurt organiseert zich. De man blijkt een verleden te hebben en een streekjournalist gaat zich voor de zaak interesseren. De betrokkenen komen zelf aan het woord en doen verslag van wat hen overkomt. Er wordt duchtig geïnterpreteerd en de angst slaat op hol wanneer er nog andere bedenkelijke figuren opduiken.

Ongerustheid rond zedenfeiten kan een eigen dynamiek krijgen en een beweging in gang zetten die niet meer spoort met de reële dreiging. Dijende kringen geeft een unieke inkijk in de sociale dynamiek rond pedofiliezaken, met een uniek vertelperspectief. Buren, ouders, andere kinderen en jongeren in de wijk: stuk voor stuk vertellen ze hun stukje van de waarheid.

Met een woord vooraf door Heidi De Pauw, ChildFocus.

+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Ertsberg
Eerste editie
07 maart 2022
Laatste editie
07 maart 2022
ISBN
9789464369274 , 9789464369380


Boekinformatie wijzigenReacties op: Dijende kringen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken