Advertentie

Door jouw ogen

30

Gelezen 33 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 42 Favoriet 2 Recensies 19
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 3   Topics 0   Leesclub

Driek brengt het grootste deel van zijn jeugd moederloos door op de Limburgse fruitboerderij van zijn hardvochtige vader. Over de dood van zijn moeder wordt niet gepraat. Driek weet maar één ding: ze stierf door toedoen van een Duitse seizoenarbeider. Wanneer ook de verdwijning van zijn oudere zus in dezelfde richting wijst en in augustus 1914 het nieuws van de Duitse inval zich bewaarheidt, ziet hij een uitgelezen kans. Eindelijk vergelding voor het verdriet waarmee hij is opgegroeid. In dit boek gaat Hans Fiers samen met het hoofdpersonage op zoek naar de zin van wraak en de impact van opgedrongen ‘waarheden’.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Houtekiet
Eerste editie
18 februari 2019
Laatste editie
22 februari 2019
ISBN
9789089247209 , 9789089247216
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (19)

Keuze van de redactie

Leerrijke en toegankelijke oorlogsroman als debuut

door: Nathalie B1 2 reacties
De Vlaming Hans Fiers kreeg in 2007 de schrijfkoorts te pakken bij het zien van een aangrijpende foto uit de Grote Oorlog: drie Duitse soldaten bevrijdden een Franse soldaat uit een bomkrater. Hij debuteerde onlangs met Door jouw ogen waarin de Eerste Wereldoorlog en de ontmenselijking van diegenen...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Door jouw ogen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken